Werkwijze

It’s all about exposure.

Dit geldt zeker voor de huidige huizenmarkt in Amsterdam, waar vanwege het grote aanbod veel concurrentie is. HousingOnline is een actieve verhuurmakelaar met een brede marketingstrategie. Wat wij allemaal doen om uw woning snel te verhuren en welke voorwaarden wij hanteren kunt u hier onder lezen. Heeft u desondanks nog vragen of wilt u een afspraak maken voor advies, bel gerust, of klik op onderstaande button. Wij staan u graag te woord!

Aanmelden op websites

Als u ons de opdracht geeft om uw woning in Amsterdam te verhuren, dan melden wij uw woning aan op partner websites: AmsterdamRentalBrokers.com en Expatrentals.com. Wij richten ons volledig op de markt van expats en melden uw woning aan op:
Pararius.nl, de grootste verhuurwebsite voor vrijesectorverhuur in Nederland;
Expatica.nl, het grootste expatplatform in Nederland; Huurwoningen.nl,
huurwoningen.org en expatrentals.eu

Omdat wij een internationale marktbenadering nastreven en onze huurders vaak niet Nederlandstalig zijn, melden wij de woning altijd met een Engelse omschrijving aan. Gezien wij het meest uitgebreide Pararius abonnement hebben wordt er een link gerealiseerd naar de volgende woningwebsites:
huislijn.nl, jaap.nl, houselink.nl, huurexpert.nl, huurstunt.nl, iamexpat.nl, 12select.nl, kamer.nl, huizenzoeker.nl, hierismijnhuis.nl, justlanded.nl, mitula.nl, kijkmijnhuis.nl, theguestcard.nl, amsterdamexpats.info, dutchdailynews.nl, dutchnews.nl, xpat.nl
Kortom, u bent online echt niet te missen!

Bekijk het aanbod op Pararius 

Fotografie van uw woning

Goede foto’s zijn onderscheidend! Het is onder makelaars bekend dat woningen in Amsterdam die met mooie foto’s online staan, gewoon sneller verhuurd worden. Wenst u zich duidelijk te onderscheiden van de concurrentie, dan kunt u ook kiezen voor professionele woningfotografie. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wekelijkse mailing

Wij verzorgen wekelijks een mailing voor de woningmarkt met het huidige en nieuwe aanbod in Amsterdam. Deze mailing gaat naar vele honderden e-mailadressen van mensen die momenteel of regelmatig op zoek zijn naar huurwoningen. De mailing wordt verzonden naar onze relaties bij internationale bedrijven, en naar allerlei mensen die zich via telefoon en website bij ons melden en op de hoogte gehouden willen worden van ons aanbod (dit zijn vaak direct woningzoekenden). Daarnaast sturen wij nog een mailing naar alle verhuurmakelaars en bemiddelaars in de regio, zodat zij onze woningen in Amsterdam weer kunnen aanbieden aan hun zoekers. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u in de volgende paragraaf.

Samenwerking met andere makelaars

In de loop der jaren hebben wij een uitstekende relatie opgebouwd met andere verhuurmakelaars in de regio van Amsterdam. Wij werken dan ook graag samen met deze kantoren om uw woning sneller verhuurd te krijgen. In veel gevallen kunnen wij als bemiddelaar de zoekopdracht van een potentiële huurder niet uit eigen bestand vervullen en zijn we aangewezen op collega’s in de markt die wel het juiste aanbod hebben. Zo bestaat er al sinds jaar en dag een goede samenwerking tussen een aantal collega-kantoren in de markt. Wij vertegenwoordigen u als eigenaar en zij vertegenwoordigen de hurende partij. Op deze manier streven wij volledige marktdekking na. Het is door deze samenwerking immers niet meer nodig, dat u uw woning bij andere kantoren aanmeldt om deze ook aan hun klanten te huur aan te bieden. Dat doen wij voor u!

Lidmaatschap VVA

De Vereniging van Verhuurmakelaars in Amsterdam, of kortweg de VVA, is een vereniging die professionalisering en samenwerking tussen de aangesloten leden nastreeft en bevordert. De aangesloten kantoren werken allen met dezelfde juridisch correcte standaardhuurovereenkomst en algemene voorwaarden. Ook past de vereniging tuchtrecht toe als er klachten tegen de leden worden ingediend en kan zij zonodig uitstekende juridische ondersteuning krijgen door samenwerking met een topadvocatenkantoor. Kortom, ons lidmaatschap van de VVA garandeert u als klant een hoogwaardige en professionele dienstverlening. Voor meer informatie over de VVA verwijzen wij u graag naar de website: www.vvamsterdam.org.

Checken van huurders

Een woning verhuren lijkt envoudig, maar dit wordt vaak onderschat. Zo is de verhuur juridisch vaak complex en is er vanwege het dwingende huurrecht veel minder mogelijk dan een eigenaar aanvankelijk denkt. Dus goed advies is belangrijk! Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren en adviseren over de mogelijkheden in uw specifieke situatie, en we houden onze woningeigenaren actief op de hoogte van ontwikkelingen in de huurmarkt.

Vaak zijn problemen te voorkomen door de achtergrond van een huurder te checken. Wij doen dit altijd! Potentiële huurders dienen hun paspoort en werkgeversverklaring, of andere documenten over hun inkomsten, te overhandigen alvorens wij overgaan tot het opstellen van de huurovereenkomst. Wij controleren deze documenten actief en bij twijfel zullen wij adviseren niet verder te gaan met een kandidaathuurder.

Huurovereenkomst, betaling en sleuteloverdracht

Na de onderhandelingen en na controle van de achtergrond van een huurder, stellen wij de huurovereenkomst op. Deze wordt vervolgens ter goedkeuring naar beide partijen verzonden. Zijn de partijen het eens, dan wordt de huurder gefactureerd voor de huur en borg. Pas na betaling van deze gelden volgt de sleuteloverdracht. Zo weet u zeker dat de huurder aan zijn verplichtingen heeft voldaan op het moment dat de huur officieel ingaat. Tijdens de sleuteloverdracht, ook wel check-in genoemd, maken wij een door huurder en verhuurder te ondertekenen inspectierapport van de woning op. In dit rapport wordt nauwkeurig de staat van onderhoud beschreven bij ingang van de huurovereenkomst, inclusief de meterstanden. Ter ondersteuning maken we een uitgebreide fotorapportage van de woning en inventaris, zodat er later nooit discussie kan ontstaan over de staat van oplevering. Aan het einde van de huurperiode zullen wij aanwezig zijn om de check-out te doen en kunnen wij u zonodig van dienst zijn met het berekenen van water- en energieverbruik.